Rijnsaterwoude Scholenlocatie

Transformatie van voormalige scholenlocatie tot intiem en prettig woonerf

Opdrachtgever
Waaijer projectrealisatie
Andere betrokken partijen
Copijn Landschapsarchitecten, Bolton Bouw
Omvang
9
eengezinswoningen
8
starterswoningen
5
seniorenwoningen
11
appartementen voor starters en senioren
14
levensloop bestendige woningen
Status
Afgerond

Klimaatadaptief en natuurinclusief ontwerp van woonerf voor tender

In het hart van Rijnsaterwoude is een bijzonder, hedendaags woonerf ontworpen, waar door een sterke mix aan woningtypes, een grote diversiteit aan doelgroepen met elkaar samen kunnen wonen. Kopers, huurders, starters en gezinnen kunnen elkaar ontmoeten in zorgvuldig aangelegde groene verblijfruimtes. Archetypische, dorps- en streekeigen gebouwen (bollenschuur, boerderij met stal, maalderij, zomerhuis en wagenschuur) zorgden voor de architectonische inspiratie. Het nieuwe erf met de betaalbare en duurzame woningen, is klimaatadaptief en natuurinclusief voorzien van zoveel mogelijk groen met alleen verharding waar dat nodig is.

Sterke mix aan woningtypes, zodat een grote diversiteit aan doelgroepen met elkaar samen kunnen wonen

Meer weten over dit project of gebiedsontwerp?

Bel of mail Daniël.
Onze specialist op dit gebied.

Daniël Martina

Architect - directeur