Ons bureau

Elke opgave is uniek. Met open vizier kijken wij naar een locatie en luisteren wij naar de wensen van de opdrachtgever. We geven vorm aan de dagelijkse leefomgeving van de gebruikers van onze gebouwen. De eindgebruiker vormt dan ook al 100 jaar de maatstaf. Met alle disciplines onder één dak werken wij in alle fases van het proces mee: creativiteit gaat hand in hand met BENG-eisen en bouwkundig tekenwerk, van idee tot werkelijkheid.

Samen

Ontwerpen die gebouwd worden. Ambitie die gerealiseerd wordt. Dat is ons doel en dat doel bereiken wij samen. Al 100 jaar. Samenwerken betekent voor ons luisteren en oplossingen bedenken. Zo komen wij samen tot het beste. Wij gaan voor architectuur die werkt. Gebouwen die uitnodigen tot leven. Plekken die uitnodigen tot interactie. Wij willen samen de best mogelijke omgeving creëren. Een plek waar aankomen, thuiskomen is.

Toekomst

Nederland is in transitie. Dat vraagt om ‘up-to-date’ kennis, ideeën over het bouwen voor de toekomst. Duurzame alternatieven en nieuwe regels zorgen voor nieuwe mogelijkheden en detailleringen. Wij durven de conventies los te laten en bieden ruimte aan het nieuwe, zonder de traditie uit het oog te verliezen. Dat doen we bijvoorbeeld door het gebruik van duurzame én beproefde materialen. Het delicate evenwicht vraagt om puzzelwerk. Dat is precies wat wij graag doen.

Beleving

Hoe kijkt een gebruiker? Waarop kiest een koper een woning? En hoe leven mensen prettig samen in een ruimte? Nog voor er een lijn op papier staat, zijn wij bezig met hoe een ruimte beleefd wordt. Vanuit daar werken we naar het grotere geheel. De ruimten maken samen het gebouw, de gebouwen samen de buurt. Samenhang en herkenbaarheid zijn hierin onze kernwaarden. Een sterke focus op duurzaamheid zorgt voor aanvullende meerwaarde.

Vakmanschap

Tekenaars naast ontwerpers, rekenmeesters naast visueel specialisten. Eén team, één bureau. Met deze mix aan expertises samen op één vloer houden wij grip op het proces. Van het lege vel tot de oplevering. Dit stelt ons in staat om in iedere fase maximale meerwaarde te creëren. Als opdrachtgever schakel je altijd direct met de juiste specialist. Dat maakt ons snel. Dat maakt ons accuraat. Wij staan voor advies op maat in iedere fase van het traject.

Onze expertises

Ontwerp

Wij geven ruimtelijk vorm aan de ontwikkelwensen van onze opdrachtgevers, met de eindgebruiker als uitgangspunt. Samen gaan wij op zoek naar de beste oplossing voor een locatie, bij herontwikkelen van bestaande bouw of nieuwbouw, grootschalig of maatwerk project. Wij schetsen mee aan het stedenbouwkundig ontwerp en het uitwerken van architectuur.

Bouwtechniek

Kennis van het Bouwbesluit, BENG-, MPG- en GPR-berekeningen, biobased en circulair bouwen hebben wij in huis en implementeren wij in een vroeg stadium in onze bouwtechnische tekeningen. Zo verloopt het proces voor het aanvragen van de omgevingsvergunning optimaal. Wij denken na over maakbare detaillering en zorgen voor complete uitvoeringstekeningen en verkooptekeningen.

Visualisatie & presentatie

Met schetsmatige renders visualiseren wij onze ontwerpen en brengen wij ideeën tot leven. Hiermee leveren wij een belangrijke bijdrage aan de beoordeling op ruimtelijke kwaliteit en aan presale-trajecten. Daarnaast zorgen wij voor heldere presentaties van stedenbouwkundige en architectonische visies, voor tenders en selecties.

Regie

Wij denken mee met onze opdrachtgevers en ontzorgen hen met het maken van heldere projectplanningen en de communicatie met alle stakeholders. Wij sparren met grondeigenaren met een ontwikkelwens, tuigen in goed overleg een plan van aanpak op en verzorgen het gehele vergunningstraject.

Benieuwd hoe wij onze expertises kunnen inzetten voor jouw project?

Neem direct contact op

Schippers Architecten

Al 100 jaar dragen wij bij aan het ontwerpen van fijne leefomgevingen, die de wereld niet alleen mooier maken, maar waar het ook heerlijk verblijven is.

Onze historie

Onze mensen

Met een hecht team van professionals met diverse bouwkundige achtergronden, maar altijd met een dienstverlenende instelling, hebben wij alle architecten-disciplines onder één dak.