Nieuws

Hazenpark Nijmegen klaar voor verkoop

Na twee jaar onderzoek, schetsen en ontwerpen zijn de woningontwerpen van Hazenpark Nijmegen nu voor iedereen te zien! www.hazenpark.nl/woningen Een unieke woonbuurt op het terrein van de voormalige draadstaalfabriek, midden in een bruisende wijk. Bij de bouw wordt een circulair sloopbeleid gehanteerd, waarbij vrijgekomen materialen zoveel mogelijk worden hergebruikt. Zo komen de gebruikte stenen terug als onderdeel van de nieuwe gevels van de woningen. Ook worden herbruikbare materialen te koop aangeboden om een kunstwerk te realiseren voor de toekomstige bewoners. www.hazenpark.nl/verkoop-circulaire-sloopmaterialen. De verkoop van de eerste woningen start in Q2 2024.

Bekijk project

Ontwerp groen woonhof voor senioren en starters wint prijsvraag

Met het door ons voor Herkon ontworpen, kleinschalige en natuuurinclusieve woonhof De Groene Redoute in Nieuwegein krijgt een leeg grasveld midden in de levendige wijk Fokkesteeg in Nieuwegein een nieuwe bestemming. De energieneutrale woningen voor senioren en starters vormen samen een hofje, waarbij net als vroeger bij een vesting, de omsloten ruimte de plek is voor rust en ontmoeting. De beneden-/bovenwoningen integreren naadloos in de omliggende wijk en lenen zich uitstekend voor senioren in combinatie met een mantelzorger. Hiermee ontstaat een soort Kangoeroewoning, wat perfect past binnen de portefeuille van Jutphaas Wonen en de vraag vanuit de wijk.

Schippers Architecten al 100 jaar in ontwikkeling

In 2024 bestaat Schippers Architecten 100 jaar! Een uitstekend moment om goed naar onszelf en onze ambities te kijken. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe huisstijl en website die daarbij passen. Met trots presenteren wij onze vernieuwde website op www.schippersarchitecten.nl  met een selectie uit de vele opgaven waar wij vandaag de dag samen met onze opdrachtgevers aan mogen werken. Wil je op de hoogte blijven van de projecten waar wij in de toekomst mee aan de slag gaan, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Ontwerp voor Koninginneweg Noordwijk wint prijsvraag

Voor Woningstichting Sint Antonius van Padua ontwierpen wij samen met Bolton Ontwikkeling een plan voor 45 betaalbare huur- en koopwoningen. Belangrijke aandachtspunten waren het versterken van de woonkwaliteit, meer ruimte geven aan openbaar groen en het stimuleren van ontmoeting tussen de verschillende bewonersgroepen. De woningen van het Amintahof zijn daarom gesitueerd rondom een openbaar groen hof. Het plan is autovrij, omdat auto’s aan één zijde van het binnenhof parkeren. Naast de voordeuren van diverse woningen nodigen de ‘Herzberger-bankjes’ uit om een kop koffie in de zon te drinken. Een ontmoetingsplekje, maar ook een ode aan de beroemde architect Herman Herzberger.

Prachtig ontwerp leidt tot winst tender Utrecht

De jury van de gemeente Utrecht was onder de indruk van de schitterende twee-onder-een-kapwoningen in Het Zand Leidsche Rijn in Utrecht, die wij ontwierpen voor Reuvers Ontwikkeling & Bouw. Met een perfecte score op stedenbouwkundige visie plus architectuur (bijna 100%!) en op het aspect duurzaamheid (circulariteit, gezond stedelijk leven, energieconcept en ecologie en groen) (ruim 90%) is de tender gewonnen! Ons bureau is volop bezig met het uitwerken van het plan, waarvoor wij alle fases van stedenbouw tot aan de uitvoeringstekening gaan verzorgen, inclusief de BENG-berekeningen.   

Bekijk project

Roadtrip team Schippers Architecten

Afgelopen donderdag was het weer zover: de jaarlijkse bureaudag! Met het hele team (recent uitgebreid met collega Mirjam de Kramer, die zich met onze externe communicatie gaat bezighouden) bezochten we een aantal gerealiseerde projecten in het midden van het land. Conclusie: ook bij herfstachtig weer bleken de door ons ontworpen woningen te stralen! Het was ook leuk om ook een aantal tevreden bewoners te spreken, want hun woongenot is tenslotte het allerbelangrijkste.

Bouw Daverhof Kerk-Avezaath gestart

Het blijft een feestelijk moment: de start van een bouwproject. En hoe mooi is het als je écht aan de basis van een ontwikkeling staat. Jaren geleden ontdekten wij een Potentiële Ontwikkel Locatie (een Polletje) in Kerk-Avezaath. Door Aannemersbedrijf Reuvers en De Realisatie Projectontwikkeling met elkaar in contact te brengen is een prachtig, kleinschalig project van 20 woningen ontwikkeld. Het ontwerp van Schippers Architecten sluit naadloos aan bij de bestaande woningen en gebouwen in de omgeving, maar ook bij de rijke geschiedenis van het dorp.

Victoria III in Haarsteeg opgeleverd

In het Brabantse Haarsteeg is het derde deel van de uitbreidingswijk Victoria afgerond. De 58 door ons in opdracht van Jansen Bouwontwikkeling ontworpen woningen, zijn gebouwd door bouwbedrijf Van de Klok Bouw & Ontwikkeling. De wijk heeft een herkenbare stijl, waarbinnen de nieuwe bouwblokken een mooie eenheid vormen. Tegelijkertijd zijn de individuele woningen met veel ruimte in een groene omgeving goed herkenbaar.

Oeverbos Woudenberg deels opgeleverd

De veertien, in opdracht van Zegheweg BV eigentijds vormgegeven eengezinswoningen, in het tweede plandeel van de wijk Hoevelaar in Woudenberg, zijn inmiddels opgeleverd. Binnenkort volgen ook de appartementen in het kleinschalige appartementengebouw, dat sterke gelijkenissen vertoont met het gebouw in het eerste plandeel. Samen vormen zij de twee de markeerpunten van de wijk, maar tegelijkertijd blijven ze wel in harmonie met de omgeving.

Bekijk project

Gemeente Nieuwkoop kiest ontwerp Schippers Architecten

Voor de nieuwe woonbuurt Hart van Vrouwenakker heeft de gemeente Nieuwkoop het plan van VORM geselecteerd. De selectie is gebaseerd op vier G’s: groen, geluid, gezond en gezamenlijk. De ontmoetingsplaats voor alle inwoners speelt hierin een belangrijke rol. In de woonbuurt, die door Schippers Architecten werd ontworpen, is ruime voor 82 woningen met een breed palet aan typologieën, zowel koop als (sociale) huur.

Bekijk project