Nieuws

Bestemmingsplan Hart van Vrouwenakker Nieuwkoop razendsnel vastgesteld

Nadat in juli 2023 door de gemeente Nieuwkoop na een prijsvraag voor de nieuwe woonbuurt Hart van Vrouwenakker werd gekozen voor het plan van VORM, is het bestemmingsplan inmiddels razendsnel vastgesteld. In dit uitstekend doordachte plan dat door Schippers Architecten is ontworpen, is veel aandacht voor groen, geluid, gezond en gezamenlijk. Dat zal dan ook de reden zijn dat het proces zo vlot is verlopen. Met alle samenwerkpartners is dit heuglijke feit gevierd met overheerlijke taarten! Bedankt voor het vertrouwen en de samenwerking VORM, Gemeente Nieuwkoop, Donkergroen Creators en Fivente.

Schippers Architecten thuis in nieuwe regelgeving

Vanaf 1 januari 2024 is de Omgevingswet in werking getreden. Onderdeel van deze wet, die de WABO vervangt, is de Wet Kwaliteitsborging, die tegelijkertijd gefaseerd wordt ingevoerd. Deze wet moet ervoor zorgen dat de kwaliteit en veiligheid van bouwprojecten wordt vergroot. Vorig jaar heeft Schippers Architecten zich zorgvuldig in de WKB verdiept. Terwijl de laatste vergunningen van projecten in het oude stelsel binnen druppelden, dienden we de afgelopen maanden voor appartementengebouwen (gevolgklasse CC2) de eerste bouwaanvragen volgens de nieuwe regels in. Momenteel zijn we de eerste WKB-bouwaanvraag voor grondgebonden woningen (gevolgklasse CC1) in overleg met een kwaliteitsborger aan het voorbereiden.

Meer weten over de gevolgen van de WKB voor jouw bouwaanvraag?
Neem contact met ons op.

Houtbouwwoningen Erasmusveld Den Haag krijgen vorm

Een groot deel van de woningen in de wijk Het Erasmusveld in Den Haag is inmiddels opgeleverd, maar er wordt ook nog druk gebouwd. De houtbouwwoningen, die Schippers Architecten voor VORM heeft ontworpen, krijgen ook steeds meer vorm. Het unieke aan deze duurzame woningen is dat niet alleen de gevels uit hout zijn opgetrokken, maar dat ook het casco een volledig houten uitvoering kent. De warme uitstraling van de gevel en het speelse effect door de ritmiek van de latten geven deze woningen een heel eigen karakter. Het ontwerp sluit naadloos aan bij de overige woningen in Nieuwe Haagse School-stijl in deze wijk.

Lauwendael Beneden-Leeuwen in verkoop

Vervallen bedrijfsgebouwen en een voetbalveld maken plaats voor de nieuwe woonwijk Lauwendael, die door Hebo Investments & Van de Bosch Vastgoed wordt ontwikkeld en door Van de Klok wordt gebouwd. Schippers Architecten ontwierp voor het deelgebied De Groene Straatjes 60 energieneutrale woningen in 4 verschillende woningtypes in de Nieuwe Haagse School-stijl. Met verspringende kappen, subtiele variatie in steenkleur en met gevelverbijzonderingen ontstaat een rijk, afwisselend en dorps straatbeeld. Platte daken krijgen een sedumdak en aan de zuidkant van de wijk komt een grote wadi voor natuurlijke wateropvang en bevordering van de biodiversiteit. De verkoop van fase 1 is inmiddels gestart; later dit jaar zal fase 2 ook in verkoop gaan. Bekijk hier de verkoopwebsite.

Feestelijke aftrap van ons jubileumjaar

Schippers Architecten ontwerpt al 100 jaar leefomgevingen waar het aangenaam verblijven is. Een geslaagd project is steeds weer een teamprestatie, die net als in de topsport vraagt om toewijding, doorzettingsvermogen en talent. Voor sporters is het mooiste speelveld om de beste prestaties te leveren de Olympische Spelen. Hoe toevallig is het dat de Olympische Spelen, die komende zomer in Parijs plaatsvinden, 100 jaar geleden óók in Parijs werden georganiseerd. Daarom gebruiken wij de parallellen met de Spelen heel 2024 als inspiratie om ons jubileum extra kleur te geven. Dát trapten wij feestelijk af met het team… met Franse taartjes! Bon appétit et bonne continuation!

Park 100 in Alphen aan de Rijn pakt geweldig groen uit

Project Park 100, dat wij voor ontwikkelaar Blauwhoed zowel stedenbouwkundig als architectonisch mochten ontwerpen, is alweer een tijd geleden opgeleverd. Het groen is inmiddels volgroeid en er wordt volop gebruik gemaakt van het centrale park, waar kinderen lekker kunnen spelen en omwonenden kunnen wandelen en fietsen. De wijk heeft echt het groene karakter gekregen zoals dat op papier bedacht was! Iets om met elkaar trots op te zijn!

Foto: Blauwhoed

Bekijk project

Hazenpark Nijmegen klaar voor verkoop

Na twee jaar onderzoek, schetsen en ontwerpen zijn de woningontwerpen van Hazenpark Nijmegen nu voor iedereen te zien! www.hazenpark.nl/woningen Een unieke woonbuurt op het terrein van de voormalige draadstaalfabriek, midden in een bruisende wijk. Bij de bouw wordt een circulair sloopbeleid gehanteerd, waarbij vrijgekomen materialen zoveel mogelijk worden hergebruikt. Zo komen de gebruikte stenen terug als onderdeel van de nieuwe gevels van de woningen. Ook worden herbruikbare materialen te koop aangeboden om een kunstwerk te realiseren voor de toekomstige bewoners. www.hazenpark.nl/verkoop-circulaire-sloopmaterialen. De verkoop van de eerste woningen start in Q2 2024.

Bekijk project

Ontwerp groen woonhof voor senioren en starters wint prijsvraag

Met het door ons voor Herkon ontworpen, kleinschalige en natuuurinclusieve woonhof De Groene Redoute in Nieuwegein krijgt een leeg grasveld midden in de levendige wijk Fokkesteeg in Nieuwegein een nieuwe bestemming. De energieneutrale woningen voor senioren en starters vormen samen een hofje, waarbij net als vroeger bij een vesting, de omsloten ruimte de plek is voor rust en ontmoeting. De beneden-/bovenwoningen integreren naadloos in de omliggende wijk en lenen zich uitstekend voor senioren in combinatie met een mantelzorger. Hiermee ontstaat een soort Kangoeroewoning, wat perfect past binnen de portefeuille van Jutphaas Wonen en de vraag vanuit de wijk.

Schippers Architecten al 100 jaar in ontwikkeling

In 2024 bestaat Schippers Architecten 100 jaar! Een uitstekend moment om goed naar onszelf en onze ambities te kijken. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe huisstijl en website die daarbij passen. Met trots presenteren wij onze vernieuwde website op www.schippersarchitecten.nl  met een selectie uit de vele opgaven waar wij vandaag de dag samen met onze opdrachtgevers aan mogen werken. Wil je op de hoogte blijven van de projecten waar wij in de toekomst mee aan de slag gaan, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Ontwerp voor Koninginneweg Noordwijk wint prijsvraag

Voor Woningstichting Sint Antonius van Padua ontwierpen wij samen met Bolton Ontwikkeling een plan voor 45 betaalbare huur- en koopwoningen. Belangrijke aandachtspunten waren het versterken van de woonkwaliteit, meer ruimte geven aan openbaar groen en het stimuleren van ontmoeting tussen de verschillende bewonersgroepen. De woningen van het Amintahof zijn daarom gesitueerd rondom een openbaar groen hof. Het plan is autovrij, omdat auto’s aan één zijde van het binnenhof parkeren. Naast de voordeuren van diverse woningen nodigen de ‘Herzberger-bankjes’ uit om een kop koffie in de zon te drinken. Een ontmoetingsplekje, maar ook een ode aan de beroemde architect Herman Herzberger.